LivionKey-1 Single Box

LivionKey-1 Single Box

LivionKey-1, alltså distansstyrda nyckellådan Single Box fick sin början då en aktör, som hyr ut stugor, ville få en lösning som skulle lätta hans vardag och också betjäna stugornas ägare bättre än traditionella funktionssätten.

Tanken var att kunden som hade reserverat stugan skulle kunna komma till stugan när som helst och skulle få nyckeln från nyckellådan med hjälp av ett PIN-kod som var i kraft bara så länge som reserveringen.

Kunden skulle också kunna returnera nyckeln i samma låda och hyresaktören skulle få informationen när nyckellådan har varit i bruk.

Med hjälp av detta skulle hen veta när kunden har kommit och gått, och hen skulle kunna planera bättre bl.a. stugkontrollen och städningarna.

LivionKey-1 Single Box är en nyckelautomat, där modern teknologi hjälper i vardagen. Nyckelautomaten innehåller ett fack med ett lock, dit det ryms 1–3 nycklar beroende på nycklarnas storlek.

Man använder automaten med hjälp av en administreringsapplikation, som är ett program som används genom en webbläsare. Som ägare av automaten kan du övervaka och styra den på distans, även om flera automater skulle vara i bruk.

Några exempel på programmets funktioner:
Inläggning och borttagning av nycklar, reserveringar, e-post- och SMS -meddelanden åt kunder, möjligheten att se bilden från nyckelfackets insida.